ماتریس n ×n برای نشان دادن همبستگی بین ها
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
ماتریس m × m برای نشان دادن همبستگی بین
با توجه به موارد یاد شده در بالا علامت دایره نشان دهنده متغیر های اصلی (مکنون) و مستطیل نشان دهنده ابعاد تحقیق (متغیر های آشکار ) خواهد بود که در آن حرکت یک طرفه از متغیر مکنون (دایره) به آشکار (مستطیل) نشان دهنده همبستگی بوده و فلش دو جهته بین متغیر های مکنون نیز نشان از رابطه بین متغیر ها خواهد بود که در مدل معادلات ساختاری به φ یا فی مشهور است (کلانتری، ۱۳۸۸).
۴-۴-۱- شاخصهای برازش مدل
بیش از سی شاخص برازش مدل معرفی شده است که می توان این شاخصها را در سه گروه کلی طبقه بندی کرد:
شاخصهای برازش مطلق
شاخصهای برازش تطبیقی
شاخصهای برازش مقتصد
۴-۴-۱-۱- شاخصهای برازش مطلق:
شاخصهای برازش مطلق شاخصهایی هستند که بر مبنای تفاوت واریانس ها و کوواریانس های مشاهده شده از یک طرف و واریانس ها و کوواریانسهای پیش بینی شده بر مبنای پارامترهای مدل تدوین شده از طرف دیگر قرار دارند. این شاخصها در جدول ۱۰-۴ نشان داده شده است :
جدول۴-۴ شاخصهای برازش مطلق
معادل فارسی
اختصار
دامنه شاخص
کای اسکوار – کای دو[۶۰]
۲χ
هر چه مقدار آن کوچکتر باشد براش مدل بیشتر است و کای دو صفر یعنی برازش کامل مدل
شاخص نیکویی برازش[۶۱]
GFI
به یک نزدیکتر باشد برازش بیشتر است
شاخص نیکویی برازش اصلاح شده[۶۲]
AGFI
به یک نزدیکتر باشد برازش بیشتر است
ریشه میانگین مربعات باقیمانده[۶۳]
RMR
هر چه به صفر نزدیکتر باشد برازش بیشتر است
۴-۴-۱-۲- شاخصهای برازش تطبیقی:
شاخصهای تطبیقی شاخصهایی هستند که بر مبنای مقایسه مدل تدوین شده با یک مدل مبنا محاسبه می شوند. این مدل مبنا به طور پیش فرض یک مدل استقلال است که در آن تنها پارامتر آزاد واریانسهای متغیرهای مشاهده شده است. بنابراین در مجموع این شاخصها نشان دهنده این هستند که مدل تدوین شده تا چه اندازه توانسته است از یک مدل استقلال به عنوان مدلی که متغیرهای آن فاقد هر گونه کوواریانس یا همبستگی با یکدیگر هستند دور شود.مدل استقلال یکی از انواع مدلهای صفر است(قاسمی،۱۵۰، ۱۳۸۹).
برخی از شاخصهای برازش تطبیقی عبارتند از :
جدول ۴-۵ شاخصهای برازش تطبیقی