مطابق پژوهش ابراهیم کرد و سیدی در این تحقیق نیز از نوع مؤسسه حسابرسی به منظور اندازه گیری این متغیر استفاده شده است. متغیر مزبور برای شرکت هایی که توسط سازمان حسابرسی مورد رسیدگی قرار گرفته اند؛ یک و برای شرکتهایی که توسط مؤسسات حسابرسی معتمد بورس اوراق بهادار تهران مورد رسیدگی قرار گرفته اند، صفر است(ابراهیم کردلر و سیدی ۱۳۸۷ ، ۱۵)
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
متغیر دوره تصدی حسابرس( TENURE ):
باتوجه به تحقیق انجام شده توسط مجتهدزاده و همکاران برای سنجش متغیر دوره تصدی،در صورتی که در طی دوره پژوهش ۵ ساله، حسابرس بیش از ۳ سال، حسابرس شرکت صاحبکار بوده باشد، مقدار متغیر مجازی دوره تصدی حسابرس برابر با یک و در غیر این صورت مقدار آن برابر با صفر در نظر گرفته میشود. (مجتهدزاده و آقایی ۱۳۸۳، ۵۳ )
متغیر نوع اظهار نظر حسابرس(REPORT):
اگر اظهار نظر حسابرس در طی دوره مورد رسیدگی مقبول باشد عدد یک و در غیر اینصورت به ان عدد صفر داده خواهد شد. (چن وسو۲۰۰۱، ۲۰)
اندازه شرکت: (SIZE)
در این پژوهش مطابق تحقیق حساس یگانه و دیگران برای محاسبه اندازه شرکت از لگاریتم طبیعی جمع دارایی های هر شرکت استفاده می شود ، (حساس یگانه و شهریاری۱۳۸۹ ،۴).
اهرم مالی: (LEV)
در این پژوهش مطابق تحقیق حساس یگانه و دیگران نسبت کل بدهی به کل دارایی ها ی پایان دوره (نسبت اهرمی) برای محاسبه اهرم مالی در نظر گرفته شده است. (حساس یگانه و شهریاری۱۳۸۹ ،۴)
نرخ بازدهی دارایی ها: (ROA)
در این پژوهش مطابق تحقیق حساس یگانه و دیگران جهت محاسبه نرخ بازدهی داراییها ، متغیر سود خالص به داراییهای پایان دوره تعریف شده است(حساس یگانه و شهریاری۱۳۸۹ ،۴)
: مقدارخطای قابل برآورداست که فرض می شود دارای میانگین صفرو واریانس ثابت باشد.
-
-
-
- روش گرداوری داده ها:
-
-
اطلاعات و داده های مورد نیاز برای انجام این تحقیق برحسب نوع آنها از منابع مختلفی گردآوری شده است. اطلاعات مربوط به ادبیات تحقیق و مباحث نظری از منابع کتابخانه ای و پایگاه های علمی و مقالات خارجی و داخلی جمع آوری شده است.
داده های مورد نیاز عموما از پایگاه اطلاع رسانی سازمان بورس اوراق بهادار تهران ، سایت مدیریت فناوری بورس تهران ، صورتهای مالی شرکتها، گزارشات منتشر شده توسط بورس و روزنامه های اقتصادی بدست آمده است.
-
-
-
- روش های آماری مورد استفاده
-
-
در این تحقیق،ابتدا نمونه اماری از بین جامعه آماری شرکتهای پذیرفته شده در بازار بورس اوراق بهادار تهران ، بر اساس شرایط ویژه ای که در بخش جامعه ونمونه آماری ذکر شده، انتخاب گردیده است و سپس به منظور محاسبات مربوط و آزمون آنها از نرم افزارهای Excel و spss استفاده شده است.
روش های آماری مورد استفاده در این پژوهش ، امارتوصیفی ، رگرسیون، همبستگی، آزمون اف (F.test) ، آزمون تی (T.test) و آزمون دوربین- واتسون می باشد.
-
-
-
- خلاصه فصل
-
-
در این فصل ابتدا روش تحقیق، جامعه آماری و نمونه آماری مورد بررسی قرار گرفت. سپس به بیان فرضیه ها و مبانی نظری آنها پرداخته شد. فرضیه و مبانی نظری آنها در دو مدل بررسی شدند. در ادامه فصل به نحوه استخراج مدلها پرداخته شد.
در بخش پایانی فصل نیز روش گرداوری داده ها و روش های آماری مورد استفاده بیان شده است.
فصل چهارم
آزمون فرضیه ها
و
تجزیه و تحلیل داده ها
۴-۱) مقدمه
در این فصل برای تحلیل متغیرهای تحقیق و همچین آزمون فرضیه ها و برای بررسی تاثیر متغیرها از روش رگرسیون ساده و چند گانه استفاده شده است. همچنین جهت اطمینان از قابل اتکاء بودن نتایج آزمونهای پیش فرض ، از مدل رگرسیون استفاده شده است. جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات گردآوری شده از نرم افزار Excel و برای آزمون فرضیه ها و همچنین آزمونهای تکمیلی جهت اطمینان از مدل رگرسیونی از نرم افزار SPSS استفاده شد. بنابراین برای آزمون فرضیه ها از رگرسیون دو متغیره و چند متغیره استفاده شده و همچنین رگرسیون به روش گام به گام صورت گرفته است.
۴-۲) آماره های توصیفی
Statistics |
---|