زیست محیطی
۳٫۳۰
۷
انعطاف پذیری
۴٫۲۵
۶
تحویل
۷٫۰۳
۱
تکنولوژی
۴٫۳۹
۵
سیستمهای ارتباطی و فناوری اطلاعات
۴٫۶۵
۴
هزینه
۶٫۹۳
۲
همانطور که ملاحظه میگردد مهمترین گروه برای انتخاب تأمینکننده، گروه عوامل تحویل است.( تحویل به موقع، کیفیت شبکه توزیع و قابلیت اطمینان تحویل) و کم اهمیتترین گروه مباحث زیست محیطی در کارخانه تأمینکننده است.
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
فصل پنجم: نتیجه گیری و پیشنهادات
۵-۱- مقدمه
همانطور که در فصلهای پیش اشاره شد، هدف این تحقیق طراحی مدل به منظور انتخاب تأمینکنندگان بر اساس ریسکهای زنجیره تأمین در صنعت دارو میباشد. پس از مرور ادبیات مرتبط با موضوع در فصل دوم، در فصل سوم مدل مفهومی تحقیق ارائه گشت. در فصل چهارم نیز،این پژوهش، به تجزیه و تحلیل نتایج حاصل از نظرسنجی کارشناسان و مدیران ارشد کارخانجات داروسازی پرداخت. در این فصل، ابتدا با توجه به مطالب بیان شده در فصلهای پیشین، ابتدا به خلاصهای از اقدامات انجام شده، پرداخته می شود. سپس نتایج به دست آمده پژوهش و مقایسه آن با مطالعات قبلی و در نهایت مدل و الگوریتمی ارائه میگردد. در پایان، محدودیتهای پژوهش و پیشنهادهایی برای تحقیقهای آتی، ارائه میگردد.
۵-۲- خلاصه پژوهش
با توجه به ادبیات پژوهش در فصل دوم و تمرکز بر روی انتخاب تأمینکنندگان در زنجیره تأمین، عوامل مؤثر بر انتخاب تأمینکنندگان در راستای کاهش ریسک از مقالات استخراج گشت و با مشورت اساتید و خبرگان زنجیره تأمین و داروسازی شاخص های اصلی و زیر مجموعههای آن به قرار زیر دسته بندی گشت:
هشت شاخص اصلی در زمینه ریسک تأمین کننده وجود دارد: کیفیت، مسایل زیست محیطی، انعطافپذیری، تحویل، تکنولوژی، سیستمهای ارتباطی و فناوری اطلاعات، هزینه و سابقه.
هرکدام از این شاخص ها خود به زیر شاخه های دیگری تقسیم شدند که جمعاً ۳۰ شاخص فرعی - سؤال- مورد بررسی قرار گرفت.
ریسکهای محیطی نیز به چهار دسته اقتصادی، سیاسی، بلایای طبیعی و مسائل فرهنگی/اجتماعی تقسیم گشت که آنها نیز توسط ۹ شاخص فرعی -سؤال- مورد بررسی قرار گرفتند.
در ادامه، بر اساس مطالعات قبلی انجام شده، مدلی مفهومی جهت مدیریت ریسک انتخاب تأمینکنندگان در زنجیره تأمین ارائه می شود. و در پایان، مدل نهایی پژوهش بیان میگردد.
۵-۳- نتایج پژوهش
با توجه به الویتهای بدست آمده در تکنیک تاپسیس فازی، دادههایی را که میانگینشان نسبت به کل، بالای ۲۰% هستند، حذف میشوند. (دلیل حذف ۲۰% بالایی، حذف کم اهمیتترین هاست)
جدول ۵‑۱- میانگین به ترتیب الویت گروه ها در انتخاب تأمین کننده