مرادزاده فر و همکاران (۱۳۹۰) با هدف ارائه مدلی نوین در رتبه بندی و ارزیابی عملکرد مالی شرکت ها با بهره گرفتن از فنون تصمیم گیری های چند معیاره ی[۴۳]FAHPو TOPSIS به ارزیابی عملکرد شرکت های حاضر در صنعت فلزات سازمان بورس و اوراق بهادار تهران پرداختند. معیارهای مورد استفاده در این تحقیق شامل ۵ معیار اصلی نسبت های نقدینگی، نسبت های بدهی، نسبت های فعالیت، نسبت های اهرمی و نسبت هاب رشد و ۱۸ زیر معیار مرتبط با آن ها بود. محققین پس از تعیین درجه اهمیت معیارها با بهره گرفتن از ابزار پرسشنامه و نظرخواهی از خبرگان، از FAHP برای تعیین اوزان هریک از زیرمعیارها استفاده کردند و در نهایت با بهره گرفتن از TOPSIS، ۲۰ شرکت حاضر در صنعت فلزات اساسی را رتبه بندی نمودند.
سوخکیان و همکاران (۱۳۸۹) با بهره گرفتن از فنون تصمیم گیری چند معیاره و با بهره گرفتن از متغیر های مالی به انتخاب سهام در بورس اوراق بهادار تهران پرداختند. نمونه مورد مطالعه آن ها شامل ۵۴ شرکت فعال در بورس و اوراق بهادار تهران (که در صنایع فراورده های غذایی و آشامیدنی، مبلمان و مصنوعات دیگر و منسوجات دسته بندی شده بودند) بود. تکنیک مورد استفاده در این مطالعه الکتریک تری[۴۴] بود که برای رتبه بندی نهایی شرکت های برتر از آن بهره برده شد.
در این تحقیق نشان داده، با توجه به سند چشم انداز بیست ساله صنعت بیمه کشور و سیاست های اصل ۴۴ قانون اساسی، تحولات بسیاری پیش روی صنعت بیمه کشور است. خصوصی سازی شرکت های بیمه و فروش سهام آن ها به بورس اوارق بهادار، آزادسازی، مقررات زدایی و نرخ زدایی خدمات بیمه ای منجر به افزایش رقابت در بازار بیمه کشور شده و در نتیجه نقش صنعت بیمه کشور در رشد و شکوفایی اقتصاد کشور بیش از پیش آشکار میگردد، چرا که محققان و اندیشمندان، نقش بیمه در اقتصاد را از دید کلان شامل حفظ ثروت ملی، تضمین و توسعه سرمایه گذاری ها، ایجاد اعتبار و توسعه مبادلات و بهبود موازنه های ارزی و در اقتصاد خرد شامل افزایش میل به پس انداز، افزایش کارایی بازرگانان، ایجاد امنیت مالی برای فعالیت های بازرگانی و کمک مؤثر در توزیع نسبی هزینه ها دانسته اند.
فلاح(۱۳۸۹) مدل مدیریت عملکرد برای دانشگاه دولتی اصفهان به کمک تلفیق کارت امتیازی متوازن و روش فرایند تحلیل سلسله مراتبی را ارائه نموده است. پژوهش مذکور از نوع اکتشافی است که تمرکز خود را بر روی ارزیابی عملکرد دانشگاه دولتی اصفهان، با بهره گیری از روش های تحلیل سلسله مراتبی، روش دلفی و کارت امتیازی متوازن قرار داده است. در این پژوهش ابتدا به روش دلفی سنجه های مرتبط با کارت امتیازی متوازن دانشگاه اصفهان به دست آمد و سپس به کمک روش تحلیل سلسله مراتبی و پرسشنامه زوجی که توسط ریاست دانشگاه، معاونین و مدیران گروه تکمیل گردید، به اولویت بندی سنجه های به دست آمده پرداخته شده است. با مقایسه نتایج تحقیق مشخص شد که مهمترین منظر در بین منظرهای کارت امتیازی متوازن منظر فرایند داخلی بوده است و مهمترین سنجه های هر یک از منظرها شامل: مشارکت با صنعت در منظر مالی، سرشناس بودن اساتید در صنعت از منظر یادگیری و رشد، نسبت اساتید به دانشجویان از منظر فرایند داخلی و میزان روحیه علمی و پژوهشگری ایجاد شده در دانشجویان از منظر مشتری میباشند.
مهدوی و سیفلو (۱۳۸۹) راهکارهای توسعه بیمه در بازار پول و سرمایه از سه زاویه جایگاه بیمه گری صنعت بیمه در بازار پول و سرمایه، جایگاه بیمه گری بازار پول وسرمایه در صنعت بیمه، و جایگاه سرمایه گذاری صنعت در بازار پول و سرمایه را مورد بررسی قرار دادند. در این مقاله شیوه های گسترش بیمه در بازار پول و سرمایه از طریق انجام فعالیت های بیمه گری توسط بازار پول و سرمایه معرفی شد.
حسنزاده و زارع (۱۳۸۷) با بهره گرفتن از روش کارت های امتیازی متوازن مدلی را برای ارزیابی عملکرد شرکتهای بیمه ارائه دادند. در این پژوهش معیار های عملکرد سازمان در چهار حوزه مالی، مشتری، فرآیندهای داخلی و رشد و یادگیری شناسایی و طبقه بندی شده است.
جدول (۲-۳): سابقه تحقیقات مشابه داخلی
سال
محقق
شرح
۱
۱۳۹۲
دقیقی و دیگران
سیستم نظارت مالی در صنعت بیمه ایران با بهره گرفتن از مدل AHP
۲
۱۳۹۰
تقی زاده و فضلی
ارائه روش اندازهگیری عملکرد مالی شرکتها در بورس اوراق بهادار تهران با بهره گرفتن از فنون تصمیم گیری چند معیاره فازی و رتبه بندی شرکت ها باFTOPSIS
۳
۱۳۹۰
مرادزاده فر و همکاران
ارائه مدلی نوین در رتبه بندی و ارزیابی عملکرد مالی شرکت ها با بهره گرفتن از فنون تصمیم گیری های چند معیاره یFAHPو TOPSIS
۴
۱۳۸۹
سوخکیان و همکاران
با بهره گرفتن از فنون تصمیم گیری چند معیاره و با بهره گرفتن از متغیر های مالی به انتخاب سهام در بورس اوراق بهادار تهران پرداختند.
۵
۱۳۸۹
فلاح
ارائه مدل مدیریت عملکرد برای دانشگاه دولتی اصفهان به کمک تلفیق کارت امتیازی متوازن و روش فرایند تحلیل سلسله مراتبی
۶
۱۳۸۹
مهدوی و سیفلو
راهکارهای توسعه بیمه در بازار پول و سرمایه از سه زاویه جایگاه بیمه گری صنعت بیمه در بازار پول و سرمایه
۷
۱۳۸۸
کشوری فینی
تحقیقی با موضوع بهینه سازی ارزیابی عملکرد صنعت بیمه با بهره گرفتن از روش تلفیقی مدل تعالی سازمانی و کارت امتیازی متوازن
۸
۱۳۸۷
حسنزاده و زارع
با بهره گرفتن از روش کارت های امتیازی متوازن مدلی را برای ارزیابی عملکرد شرکتهای بیمه ارائه دادند.
۲-۲-۳- مروری بر سابقه تحقیقات مشابه خارجی