- پرسشنامهی دموگرافیک
مشخصات دموگرافیک افراد مورد مطالعه در این تحقیق شامل سن، سطح تحصیلات، وضعیت اشتغال، وضعیت تأهل، وزن، قد و شاخص توده بدنی توسط هر دو گروه بیمار و کنترل شامل ۴۰۰ نفر بیمار و ۵۰۰ نفر فرد سالم تکمیل گردید و این اطلاعات در تجزیه و تحلیلها مورد استفاده قرار گرفتند.
- تجزیه و تحلیلهای آماری
برای بررسی توزیع فراوانی افراد مورد مطالعه بر حسب ویژگیهای جمعیتشناختی، از جدول توزیع فراوانی (فراوانی و درصد) و شاخصهای آماری (میانگین و انحراف معیار) استفاده شد. مقادیر متغیرهای کمی به صورت انحراف معیار ± میانگین و مقادیر متغیرهای کیفی به صورت (درصد) فراوانی نشان داده شد. از آزمون کولموگروف ـ اسمیرنوف[۱۹۶] برای بررسی نرمال بودن متغیرهای کمی استفاده شد. برای مقایسهی دو گروه زنان مبتلا و غیرمبتلا به PCOS از نظر متغیرهای کمی و کیفی مورد مطالعه، به ترتیب از آزمون من ـ ویتنی[۱۹۷] و آزمون کایدو[۱۹۸] استفاده گردید. به منظور بررسی ارتباط بین پارامترهای کمی مورد بررسی از ضریب همبستگی اسپیرمن[۱۹۹] استفاده شد. همچنین به منظور بررسی ارزش عوامل خونی و هورمونهای مورد بررسی در تشخیص افراد PCOS و سالم، از تحلیل منحنی مشخصه عملکرد[۲۰۰] (ROC) استفاده شد. تجزیه و تحلیل دادهها به کمک نرمافزار SPSS[201] ویراست ۱۶ صورت گرفت و سطح معنیداری ۰۵/۰ درنظر گرفته شد.
( اینجا فقط تکه ای از متن پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
فصل چهارم
نتایج
- بررسی ویژگیهای جمعیتشناختی زنان مورد مطالعه
در این بخش به بررسی ویژگیهای جمعیتشناختی افراد مورد مطالعه در دو گروه PCOS و کنترل خواهیم پرداخت. در مجموع ۹۰۰ آزمودنی مورد بررسی قرار گرفتند. ۴۰۰ زن مبتلا به PCOS و ۵۰۰ زن غیر مبتلا بهPCOS به عنوان گروه کنترل انتخاب شدند. به منظور مقایسهی دو گروه PCOSو کنترل از نظر متغیرهای کمی و کیفی مورد مطالعه، به ترتیب از آزمون من- ویتنی و آزمون کایدو استفاده شد. مقادیر میانگین و انحراف معیار سن، وزن، قد و نمایهی توده بدنی دو گروه PCOS و کنترل در جدول ۴-۱ نشان داده شده است. همانطور که در جدول ۴-۱ مشاهده میشود، تفاوت آماری معنیداری بین دو گروه PCOS و کنترل از نظر متغیرهای سن (۱۱۷/۰ =p) و قد (۴۵۰/۰=p) وجود ندارد؛ ولی میانگین وزن و همچنین نمایهی توده بدنی گروه PCOS بهصورت معنیداری بالاتر از گروه کنترل بود (۰۰۱/۰>p ).
همچنین توزیع فراوانی آزمودنیها در دو گروه PCOS و کنترل به تفکیک سطح تحصیلات، وضعیت اشتغال و وضعیت ﺗﺄهل در جدول ۴-۱ ارائه شده است. همانطور که در جدول ۴-۱ مشاهده میشود، تفاوت آماری معنیداری بین دو گروه از نظر سطح تحصیلات (۰۰۱/۰>p )،وضعیت اشتغال (۰۰۱/۰> p) و وضعیت ﺗﺄهل(۰۰۱/۰>p ) وجود دارد.
جدول ۴-۱- مقایسهی ویژگیهای جمعیتشناختی زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلیکیستیک و زنان سالم (کنترل)
گروه
p-value
PCOS (400 =n)
کنترل (۵۰۰ =n)
سن (سال)
۰۴/۵±۶۲/۲۹
۲۶/۴±۹۶/۲۹
†۱۱۷/۰
وزن (kg)
۰۳/۹±۸۵/۷۲
۲۱/۸±۵۵/۷۰
†۰۰۱/۰>
قد (cm)
۷۷/۵±۸۷/۱۶۴