۰۱۷۱/۰
تلفات توان راکتیو
۵۴۲۴/۰
شاخص نامتعادلی ولتاژ
۸۹۴۱/۰
شاخص پروفیل ولتاژ
۰
احتمال بیشبود ولتاژ
۰
احتمال کمبود ولتاژ
۰
شاخص انحراف جریان
۰۳۶۸/۰
احتمال بیشبود جریان
همانطور که از نتایج جدول (۴-۱۹) مشخص میباشد، با نصب خازنهای پیشنهادی در سیستم تمامی مؤلفههای تابع هدف در مقایسه با شبکه پایه بهبود پیدا کردهاند. در همین خصوص تلفات از مقدار KW 35 به KW 8/28، تلفات توان راکتیو از مقدار KVAR 8/20 به KVAR 1/17، نامتعادلی ولتاژ از ۶۷۹۲/۰ به ۵۴۲۴/۰، پروفیل ولتاژ از ۱۵۳۸/۱ به ۸۹۴۱/۰ رسیده است. در ضمن اینکه انحراف جریان کاملاً برطرف شده و احتمال کمبود ولتاژ کاملاً صفر شده و احتمال بیشبود جریان از مقدار ۶۴۸۸/۰ (حدوداً ۶۴%) به مقدار ناچیز ۰۳۶۸/۰ (حدوداً ۰۴%) رسیده است.
۴-۷- نتیجه گیری
در این فصل به خازن گذاری احتمالی در شبکه توزیع نمونه ۳۷ باس به روش مونت کارلو پرداخته شد. بر مبنای شبیه سازی های حاصل، جهت محاسبهی مدت زمان بازگشت سرمایهی گذاشته شده جهت خازن گذاری، ابتدا هزینهی تلفات شبکه قبل از خازن گذاری را مییابیم که تلفات در این حالت ۳۵ کیلووات میباشد که هزینهی هر کیلووات تلفات، ۱۵۰ دلار در سال میباشد[۳۲]. در نتیجه هزینهی تلفات شبکه مورد مطالعه قبل از خازنگذاری، بالغ بر ۵۲۵۰ دلار در یک سال میباشد. تلفات بعد از خازنگذاری، ۸/۲۸ کیلووات محاسبه شده است که هزینهی تلفات در این حالت، ۴۳۲۰ دلار میباشد. هزینهی خازن گذاری نیز برای هر کیلووات خازن گذاری، ۱ دلار برآورد شده است[۱۹]. مقدار کل خازن نصب شده در شبکه بعد از جایابی و یافتن آن، ۷۲۰ کیلووارمیباشد که با توجه به هزینه فوق، هزینهی کل خازن گذاری در شبکه مورد مطالعه، ۷۲۰ دلار خواهد بود. اگر شبکه توزیع را برای یک بازهی زمانی معین(مثلاً یک سال) مورد مطالعه قرار دهیم، پس هزینهی تلفات آن شبکه در مدت یک سال قبل از خازن گذاری، ۵۲۵۰ دلار و پس از خازنگذاری، ۴۳۲۰ دلار میباشد. اختلاف مبلغ این دو، ۹۳۰ دلار میباشد (برای بازه زمانی مثلاً یک سال). به عبارت دیگر، در طول یک سال ۹۳۰ دلار صرفهجویی حاصل خواهد شد که این مبلغ برای هر ماه معادل ۵/۷۷ دلار خواهد بود. بنابراین مقدار زمان لازم جهت بازگشت سرمایهی گذاشته شده جهت خازن گذاری ۳۰/۹ ماه معدل ۲۷۹ روز به دست خواهد آمد.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
همچنین پروفیل ولتاژ در مقایسه با حالت پایه به مقدار قابل توجهی بهبود پیدا کرد و از شاخص با مقدار ۱۵۳۸/۱ به ۸۹۴۱/۰ رسید. همچنین شاخص نامتعادلی ولتاژ نیز از مقدار ۶۷۹۲/۰ به مقدار ۵۴۲۴/۰ بهبود پیدا کرد. علاوه بر این محدودیتها، تلفات به مقدار قابل توجهی کاهش پیدا کرده و از مقدار ۳۵ کیلووات به مقدار ۸/۲۸ کیلووات رسیده که کاهشی برابر با ۲۰% دارد. این کار با نصب حداقل مقدار ظرفیت خازنها انجام گرفت.
فصل پنجم
بحث و نتیجه گیری
۵-۱- نتیجهگیری کلی
خازنهای موازی به صورت بسیار گستردهای در سیستمهای توزیع بکار برده میشوند. از دلایل کاربردهای غیر قابل انکار خازنهای موازی میتوان به مواردی مانند بهبود پروفیل ولتاژ، تصحیح ضریب توان، آزاد سازی ظرفیت خطوط و کاهش تلفات اشاره کرد. از طرف دیگر به خاطر طبیعت غیر قابل پیش بینی سیستمهای توزیع مدرن، خازن گذاری نباید برای یک شرایط خاص و از قبل تعیین شده انجام گیرد. از دلایل غیر قابل پیش بینی بودن حالت سیستمهای توزیع میتوان به حضور روز افزون تولیدات پراکنده با منابع اولیهی غیر قابل پیش بینی همانند باد، خورشید و … اشاره کرد. همچنین طبیعت غیرقابل پیش بینی بارهای شبکه در ساعات مختلف و روزهای مختلف بر طبیعت غیر قابل پیش بینی سیستمهای توزیع میافزاید.
اگر خازن گذاری برای یک شرایط خاص شبکهی توزیع انجام گیرد، پاسخهای قابل اعتمادی در سایر شرایط محتمل سیستمهای توزیع به دست نخواهد آمد. در نظر گرفتن خاصیت احتمالی سیستمهای توزیع در مسئلهی خازن گذاری پاسخهای قابل قبولی را برای تمام شرایط محتمل در سیستم بدست خواهد داد.
در این پایاننامه مسئله خازن گذاری در یک شبکه توزیع نامتعادل و در یک محیط احتمالی انجام پذیرفت. با وجود این که در شبکه پایه احتمال انحراف ولتاژ از مقادیر نامی و احتمال انحراف جریان فیدرها از مقادیر ماکزیمم قابل تحمل وجود دارد ولی بعد از خازن گذاری مناسب در شبکه احتمال انحراف ولتاژ به صفر و احتمال انحراف جریانها به یک مقدار ناچیز میرسد.
برای تعیین مکان و ظرفیت خازنهای نصب شده از روش جستجوی هوشمند بهینه سازی دستهای ذرات(PSO) استفاده گردید. از دلایل استفاده از این روش میتوان به عدم کارایی روشهای کلاسیک در مسئله غیرخطی و با ابعاد بسیار بزرگ مسئله خازن گذاری در محیط احتمالی میتوان اشاره کرد. بنابراین نتایج به دست آمده حاکی از کارایی روش پیشنهادی در مسئله خازن گذاری در محیط احتمالی شبکههای توزیع دارد.
طبق محاسباتی که در بخش ۴-۷ انجام شد، ملاحظه گردید که بازگشت سرمایه خازن گذاری در شبکه، کمتر از یک سال است و در نتیجه خازن گذاری در شبکه توزیع بسیار با صرفه می باشد.
۵-۲- پیشنهادات
پیشنهادات برای بهبود هر چه بهتر این پایان نامه، از این قبیل میباشند:
- در نظر گرفتن بارهای غیر خطی که در شبکههای واقعی(به جهت حضور روز افزون ادوات الکترونیک قدرت) میتوانند وجود داشته باشند و منجر به ایجاد هارمونیکهای جریان و ولتاژ در شبکهی واقعی میشوند.
- استفاده از روشهای بهبود یافتهی الگوریتم بهینهسازی PSO
- پیادهسازی بر روی قسمتهایی از شبکههای واقعی ایران به همراه ضرایب هزینهی ریالی مناسب
- در نظر گرفتن هزینههای متفاوت برای انواع متفاوت خازنها(در این پایان نامه، هزینههای خازنگذاری متناسب با مقدار ظرفیت خازن انتخاب شده است.)
- در نظر گرفتن هزینههای بهرهبرداری و نگهداری از خازنها
- مدلسازی احتمالی دقیقتر نیروگاههای تولید پراکنده با توجه به شرایط جغرافیایی محیط
- استفاده از روش همگرایی مناسبتر از روش مونت کارلو برای رسیدن سریعتر به نتایج مورد نظر و کاهش مدت زمان اجرای روش مونت کارلو در رایانه