که در رابطه بالا، ∂λk/ ∂Pi حساسیت[۱۲۵] مقدار ویژه بحرانی k ام را نسبت به تولید توربین بادی i ام نشان میدهد. برای به دست آوردن این حساسیت راه های متفاوتی در مقالات معرفی شده است. در [۴۸] یک روش تحلیلی و یک روش عددی برای دستیابی به مقدار حساسیت معرفی شده است. علی رغم اینکه روش تحلیلی میتواند بسیار دقیق باشد، در اینجا به دلیل پیچیدگی بالای سیستم قابل استفاده نیست. بنابراین در این پایان نامه از روش عددی معرفی شده در [۴۷] استفاده خواهد شد.
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
این روش به این صورت است که به منظور محاسبه حساسیت مقدار ویژه بحرانی ریز شبکه نسبت به تولید یک توربین بادی، مقدار کوچکی اختلال[۱۲۶] در میزان توان تولیدی ایجاد میشود و تاثیر آن بر روی مقدار ویژه ارزیابی میشود. در این راستا اگر فرض شود که مقدار این اختلال ΔKj باشد، حساسیت مقدار ویژه مورد بررسی نسبت به توان تولیدی توربین j ام به صورت زیر قابل محاسبه است:
این روش محاسبه حساسیت به دلیل سادگی قابل توجه آن نسبت به روش تحلیلی بسیار مورد پسند است. هرچند ΔKj باید به طور مناسب انتخاب شود زیرا اگر مقدار آن بیش از حد بزرگ انتخاب شود فرض خطی بودن که در رابطه ۴-۳۲ مورد استفاده قرار گرفته است نقض میشود و اگر خیلی کوچک انتخاب شود میتواند باعث ایجاد خطای گرد کردن[۱۲۷] نسبتا بزرگی شود. به طور معمول مقدار ۱% میتواند گزینه مناسبی برای ΔKj باشد.
اکنون با در اختیار داشتن مقدار کیومولنت توان تولیدی توربین های بادی و حساسیت مقادیر ویژه بحرانی نسبت به این توان های، میتوان رابطه ۴-۳۲ را به شکل رابطه ۴-۳۱ برای قسمت های حقیقی مقادیر ویژه به صورت زیر بازنویسی کرد:
تنها قسمت باقی مانده برای تکمیل بررسی احتمالی پایداری، تشکیل تابع چگالی مقادیر ویژه از روی این کیومولنت هاست. برای این منظور ابتدا نیاز است که مومنت های مرکزی[۱۲۸] مقادیر ویژه محاسبه شوند. روابط زیر را میتوان برای این منظور مورد استفاده قرار داد [۴۶]: