نمونه حاوی ترکیب عصاره ها
۴۳/۲±۱۷/۰bA
۰۳/۲±۰۸/۰bB
۴۶/۱±۱۴/۰bC
۶۳/۰±۰۳/۰b
۵/۰±۰۰/۰abDE
۲۴/۰±۰۱/۰bcDE
۳۵/۰±۰۳/۰baE
نمونه حاوی عصاره زردچوبه
۹/۱±۱۱/۰cA
۵۳/۱±۰/۰cB
۰۳/۱±۰۸/۰cC
۵۵/۰±۰۲/۰b
۳۳/۰±۰۳/۰cDE
۳۷/۰±۰۰/۰aDE
۲۳/۰±۰۴/۰bcE
نمونه حاوی عصاره موسیر
جدول۴-۵: مقادیر اسید های چرب آزاد (FFA) برای تیمارهای مختلف در طول دوره نگهداری بر حسب درصد اسید اولئیک در شرایط انجماد
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
حروف کوچک مشترک (در هر ستون) و بزرگ ( در هر ردیف ) نشان از عدم تفاوت معنی دار و حروف مختلف بزرگ وجود تفاوت معنی دار در زمان های مختلف و حروف مختلف کوچک وجود تفاوت معنی دار در تیمارهای مختلف است
۴-۱-۵ تغییرات بازهای نیتروژنی فرار
جدول (۴-۶) مقادیر مجموع بازهای نیتروژنی فرار در تیمارهای مختلف و در طی زمان نگهداری نشان میدهد. به طور کلی تغییرات در شاخص مجموع بازهای نیتروژنی فرار (TVB-N) نشان داد که شاخص TVB-N در طول زمان در نمونه شاهد، نمونههای حاوی عصاره زردچوبه، نمونههای حاوی عصاره موسیر و نمونههای حاوی عصاره ترکیبی به طور معنیداری افزایش یافت(۰۵/۰>p). در حالی که این افزایش در نمونه شاهد سرعت بیشتری را نشان داد. کمترین مقدار TVN در گروه شاهد در زمان صفر و بیشترین مقدار در روز ۷۰ دوره نگهداری مشاهده گردید. مقایسه میزان TVB-N نمونه شاهد و نمونه های تیمار شده با عصارههای مختلف در دوره های مختلف نگهداری حاکی از آن بود که میزان TVB-N درنمونه شاهد بجز در زمان های ۱۵ در باقی دوره ها دارای اختلاف معنیداری (۰۵/۰>p) با نمونه های تیمار شده با عصارههای مختلف است،. در مقایسه نمونههای تیمار شده با عصاره های مختلف بجز در روزهای ۳۰ و ۴۰ نگهداری درهیچ کدام از دوره ها اختلاف معنی داری مشاهده نگردید ( ۰۵/۰P>) .
۴-۲-۶ مقادیر تیوباربیتوریک اسید
مقادیر تیوباربیتوریک اسید (TBA) درتیمارهای مختلف و در طی روزهای نگهداری در جدول شماره (۴-۷) مشاهده می شود. نتایج در مورد میزان TBA نشان داد که با گذشت زمان این مقدار در نمونه شاهد طی مدت نگهداری به طور معنی داری افزایش یافت(۰۵/۰>p). بیشترین میزان نمونه شاهد TBA در روز ۴۰ و کمترین آن در زمان صفر و پنجاه است. در مورد تیمار عصاره ها نیز کمترین مقدار در زمانهای صفر و بیشترین مقدار در زمان ۴۰ مشاهده گردید. مقایسه نمونه شاهد و نمونه تیمار شده با عصاره ها نشان داد که در کلیه زمان ها بجز روز ۵۰ که گروه شاهد و تیمار شده با موسیر با یکدیگر اختلاف معنی دار ندارند در باقی زمانها گروه شاهد با کلیه گروه ها دارای اختلاف معنی دار است
جدول۴-۶: مقادیر عدد بازهای نیتروژنی فرار (TVB-N) برای تیمارهای مختلف خمیر ماهی در شرایط نگهداری انجماد بر حسب میلی گرم در ۱۰۰ گرم خمیر ماهی
۷۰
۶۰
۵۰
۴۰
۳۰
۱۵
۰
زمان پس ازتولید ( روز )
تیمار های
خمیر ماهی
۵/۲۹±۴/۰aA
۸۶/۲۴±۵/۰aB